Halstrad röding med örtpotatis

Halstrad röding med örtpotatis
Foto: TV4

En rätt att fira sommarens ankomst med. Den läckra rödingen förtjänar finaste dillkokt färskpotatis som sedan steks försiktigt i smör och örter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rödingfiléer à 170 g
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Örtpotatis:

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 dillstjälkar
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk hackad färsk körvel
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • Romsås:
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 tsk majonnäs
  • 50 g laxrom
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Romsås: Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. Ställt svalt till servering.
  2. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten med dillstjälkar. Ånga av potatisen, stek den sedan i smör och blanda ner örterna. Krydda med salt och peppar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar. Stek den i smör i en panna, skinnsidan först i 2–4 minuter och sedan köttsidan lika länge. Servera fisken med potatisen och såsen och garnera med citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept