I samarbete med Abba

Halstrad lax med rostade rotfrukter & örtsås

Abba halstrad lax
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, färsk eller tinad
  • 400 g rotfrukter som ex. morötter, palsternacka eller selleri
  • 30 g babyspenat
  • 50 g smör, osaltat
  • salt o peppar
  • 1 dl olja

Sås

  • 1 burk crème fraiche
  • Färska örter (gräslök, dill eller persilja)
  • salt o peppar

Gör så här

  1. Dela laxen i fyra lika stora bitar. Stek fisken i en panna med smör och lite olja, på alla sidor. Salt och peppra lätt.
  2. Skala och skär ned rotfrukterna i oreglbundna former, viktigt är dock att alla är i samma storlek. Lägg på en ugnsplåt, salt och peppra och slå på lite olja. Blanda runt alltsammans och baka i ugn på 175 grader i ca 25 minuter. När rotfrukterna svalnat något så vänd ned spenaten och smaka av igen med salt och peppar.
  3. Koka tillbehöret (matvete, couscous eller quinoa) enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda crème fraiche och örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den nystekta laxen med de rostade rotfrukterna och en klick örtsås.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba