Halstrad kyckling på spett

Halstrad kyckling på spett
Foto: TV4

De här kycklingspetten får både smak och färg av saffran. Receptet kommer från Iran, där kyckling är en populär råvara. Rätten serveras med ris och tomater.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kycklingar, ca 2 kg
  • 4 långa spett
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk salt
  • 4 msk smält smör
  • 0,5 krm malen saffran
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 8 bitar. Riv den gula löken. Blanda den med citronsaften och saltet i en skål.
  2. Vänd ner kycklingbitarna och blanda väl. Låt det stå 4 timmar i kylskåpet. Vänd bitarna då och då. Blanda ner saffranen i 1 msk vatten. Ta upp kycklingbitarna ur lökröran och trä upp dem tätt på spetten.
  3. Rör ner det smälta smöret och saffranen i lökröran och fördela det väl runt om kycklingbitarna. Halstra eller grilla spetten i 10–15 minuter. Vänd spetten då och då. Ös med den resterande lökröran. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig. Servera spetten genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept