Halstrad kummel med ärtpuré och sparris

40 m
4
Halstrad kummel med ärtpuré och sparris
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smörstekt kummel som serveras med ärtpuré och två sorters sparris.

7 maj 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Kummel

  • 500 g kummelfilé med skinn (fjällat och urbenad)
  • 2 msk smör
  • salt
  • olivolja

Ärtpuré

  • 300 g frysta ärtor
  • 1 msk smör
  • salt

Smörstekt sparris

  • 10 gröna sparrisar
  • 10 vita sparrisar
  • salt
  • olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 citron, saft och skal

Potatis

  • 1 kg mandelpotatis eller delikatesspotatis
  • salt
  • olja

Garnering

  • rädisor
  • dill
  • ärtskott

Gör så här

  1. Koka potatisen ca 20 min med salt och olivolja.
  2. Koka de frusna ärtorna tills de är mjuka i saltat vatten, häll av men spara en kopp av vattenspadet. Mixa med stavmixer eller blender till en slät puré, använd gärna vattnet som ärtorna kokade i för att spä purén. Smaka av med smör och salt.
  3. Skala den vita sparrisen, bryt av eller skär bort den nedre delen av alla sparrisar, inklusive den gröna. Blanchera i saltat kokande vatten i ca 2 min. Häll av och låt stå någon minut.
  4. Stek sparrisen med olivolja i en het panna tills den fått färg, ca 2 min. I med smör och salt och stek ytterligare 1 minut. Riv skalet och pressa juice från en halv citron i den stekta sparrisen, lägg sparrisen på serveringsfat och torka ur stekpannan.
  5. Dela fisken i 4 lika stora bitar. Torka fisken torr. Salta och olja sedan in den.
  6. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja. Stek fisken med skinnsidan nedåt i ca 3 minuter. Vänd på fisken och ha i smör. Ös den konstant i ca 3 min. Stäng sedan av spisen och låt fisken vila ca 5 min.
  7. Servera med hyvlad rädisa, dill och ärtskott som dressats med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept