Halstrad gravlax med avokadosalsa

Halstrad gravlax med avokadosalsa
Foto: TV4

En avokadosalsa med mycket smak blir ett fint komplement till den halstrade gravlaxen. Såsen behöver stå svalt i två timmar före servering. Välj nykokt potatis, pasta eller ris till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g gravad lax i bit med skinn

Avokadosalsa:

  • 2 avokador
  • 1 stor tomat
  • 0,5 rödlök
  • 1 grönt äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 4 rucolablad
  • 2 msk olja
  • 1 stänk tabasco
  • 0,5 tsk socker
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaten, tärna köttet. Tvätta limefrukten och riv skalet fint, pressa ut saften. Tärna det gröna äpplet fint och lägg bitarna i limesaften, så att de inte mörknar. Skala och hacka vitlöksklyftan fint och skär rucolabladen i strimlor.
  2. Blanda samman tomat, äpple i lime, vitlök och rucola. Skala avokadon sist av allt, ta ut kärnan och tärna köttet. Vänd ner i salsablandningen. Blanda ner olivolja, tabasco, socker, salt och peppar. Ställ svalt i minst två timmar.
  3. Skär ut fyra bitar gravlax. Halstra i grillpanna eller på träkolsgrill, börja med att halstra skinnsidan i 2 minuter och stek sedan klart på köttsidan. Servera genast med avokadosalsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept