Halstrad gravlax

Halstrad gravlax
Foto: TV4

Riktig halstrad gravlax kan göras på flera olika sätt. Det vanligaste är att man gravar en hel sida lax och sedan skär den i bitar och halstrar, dvs snabbsteker på het glöd. Helst ska skinnet stekas vid sidan om, och serveras som garnityr. Man kan också göra som receptet nedan att göra en snabbgravning på ett par timmar och sedan grilla som vanligt. Bägge sätten är lika goda! Servera laxen med hovmästarsås och nykokt färskpotatis.

29 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st laxkotletter
  • 2 dl salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 20 korn vitpeppar, krossade
  • 1 knippa dill, hackad

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Strö hälften i ett fat, lägg på laxen, strö resten över. Strö på dill. Lägg på en bräda med tyngd och låt dra i kylen 4-5 tim.
  2. Skrapa av blandningen. Pensla grillgallret med lite olja och grilla skivorna några minuter på var sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept