Halstrad fjärilslax med sauterade grönsaker och pepparrot

Halstrad fjärilslax med sauterade grönsaker och pepparrot
Foto: TV4

Bryn laxen och låt den eftersteka på svag värme medan grönsakerna blir färdiglagade.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • Sauterade grönsaker
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 röd lök
  • 100 g sockerärter
  • 4 vårlökar

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis
  • 4 citronklyftor
  • massor av riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala och riv pepparroten. Lägg plastfolie över. Skär laxfilén i fyra bitar. Skär en skåra ner till skinnet i mitten på varje bit. Vik ut laxen så att den bildar en fjärilskotlett.
  2. Hetta upp olivoljan och halstra laxen. Den ska gärna vara en smula rosa i mitten. Krydda med salt och peppar. Lyft av pannan och lägg över folie, så blir laxen klar i väntan på grönsakerna.
  3. Tärna paprikorna. Skala och skiva den röda löken. Ansa och skär vårlökarna i mindre bitar. Fräs grönsakerna hastigt i olivolja på hög värme. De ska vara en smula knapriga. Lägg upp grönsakerna med laxen ovanpå. Stör över rikligt med pepparrot. Servera med citronklyftor och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept