Halstrad fiskfilé med tomatröra

Halstrad fiskfilé med tomatröra
Foto: TV4

Till den här rätten har vi använt havskattfilé, men det går lika bra med vilken fast, vit fisk som helst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g havskattsfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tomatröra:

  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • färsk dragon

Till servering:

  • kokt potatis
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i olivoljan. Tillsätt tomat och vitt vin. Låt småputtra ca 10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite finhackad färsk dragon. Håll såsen varm till servering.
  2. Pensla fisken med olivolja och krydda med salt. Hetta upp en grillpanna och halstra fisken på båda sidor ca 2 minuter.
  3. Servera fisken genast tillsammans med tomatröran och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept