Krydda citronsaften med peppar och marinera fisken i ca 30 minuter. Krydda bitarna med salt och halstra dem sedan gyllene i 5–6 minuter.
Dela spetskålen i bitar och fräs den i lite olja utan att den tar färg. Lägg över spetskålen i en kastrull, tillsätt buljong och koka med lock på i 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp kålen med hålslev och håll den varm. Spara buljongen.
Skala och tärna morot och palsternacka och ansa, skölj och skär purjolöken i små bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt potatis och varm buljong och koka under lock. Krydda med salt. Skala och hacka schalottenlök och fräs den i lite olja utan att den tar färg.
Lägg upp spetskålen på 4 varma tallrikar. Fördela löken över spetskålen. Lägg på potatis- och grönsaksblandningen. Lägg fisken på toppen och garnera med en limeklyfta.