Halstrad fisk med toscansk ljummen sallad och sardell och kaprisvinägrett

30 m
4

Du behöver

Vinägrett

  • 4 msk kapris
  • 1 citron
  • 1 msk sardellpasta
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja

Sallad

  • 640 g fjordörret eller matig fisk, t ex lax marulk (i 4 bitar)
  • 70 g blandad sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 litet huvud spetskål
  • 1 dl rostad paprika
  • 1 dl kronärtskocka, inkokt
  • 1 burk oliver
  • 1 rödlök, i fina ringar
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett
    Fräs finhackad vitlök och schalottenlök i olivoljan. Vänd ner kapris, sardellpasta, finrivet citronskal och citronsaft . Låt den vara ljummen.
  2. Sallad
    Plocka salladen och skölj. Plocka grova blad av spetskålen och fräs det i olivolja i 2 min. Vänd ner resten av grönsakerna .
  3. Lägg ut kålen och salladen på ett fat. Fördela grönsakerna över.
  4. Halstra fisken i torr panna, ca 2-3 på var sida. Salta.
  5. Lägg fisken på salladen och toppa med vinägretten som ripplas över. Avsluta med att riva basilikan över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept