Halstrad fisk med toscansk ljummen sallad och sardell och kaprisvinägrett

Fredrik Eriksson ny

Halstrad fisk med toscansk ljummen sallad och sardell och kaprisvinägrett

17 ingredienser

30 m

Härlig sallad där vi tar hjälp av lite färdiga produkter, variera utbudet i salladen. Halstra fisken lätt men med krispig yta och var generös med vinägretten. /Fredrik

Ingredienser

portioner

vinägrett

  • 4 msk kapris
  • 1 citron
  • 1 msk sardellkräm
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja

sallad

  • 640 g fjordörret (eller matig fisk, t ex lax marulk, i 4 bitar)
  • 70 g salladsmix
  • 1 gemsallad
  • 1 litet huvud spetskål
  • 1 dl rostad paprika
  • 1 dl kronärtskocka, inkokt
  • 1 förp oliver
  • 1 rödlök, i fina ringar
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Vinägrett

  1. Fräs finhackad vitlök och schalottenlök i olivoljan. Vänd ner kapris, sardellpasta, finrivet citronskal och citronsaft . Låt den vara ljummen.

Sallad

  1. Plocka salladen och skölj. Plocka grova blad av spetskålen och fräs det i olivolja i 2 min. Vänd ner resten av grönsakerna .
  2. Lägg ut kålen och salladen på ett fat. Fördela grönsakerna över.
  3. Halstra fisken i torr panna, ca 2-3 på var sida. Salta.
  4. Lägg fisken på salladen och toppa med vinägretten som ripplas över. Avsluta med att riva basilikan över.