Hälsotacos med paprikasalsa

Hälsotacos med paprikasalsa
Foto: Frida Wismar

Lite nyttigare, men absolut godare än vanlig tacos. Limeyoghurten ger en extra syrlig smak som balanserar köttfärsen och salsan.

31 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

Paprikasalsa

  • 3 st paprikor, blandande färger
  • 0,5 st lök
  • 0,5 st lime, saft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk chili spicemix
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 knippe koriander

Limeyoghurt

  • 2 dl naturell ekologisk yoghurt (3,5%)
  • 1 st lime
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 400 g viltfärs (eller nötfärs, max 5% fett)
  • 1 påse taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 15 st tacoskal
  • 3 dl mager riven ost
  • sallad
  • tomat
  • lök

Gör så här

  1. Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt. Gör under tiden salsan och limeyoghurten.
  2. Gör under tiden salsan och limeyoghurten. Blanda alla ingredienserna till limeyoghurten i en skål. Smaka av med salt. Salsa: Hacka paprikan och löken samt finhacka chilipepparen och koriandern. Blanda paprika, lök, chili, koriander, olivolja, vinäger och lime i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  3. Servera tacofärsen i tacoskal tillsammans med grönsakerna, paprikasalsa, limeyoghurt och ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept