Halloumiburgare med picklad lök

koket.se
Halloumiburgare med picklad lök
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Halloumiburgare med picklad lök

12 ingredienser

30 m

Vegoburgare med stekt halloumi, piffad hamburgerdressing, avokado och picklad lök. Gott att steka eller grilla!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 hamburgerbröd
  • 400 g halloumi (i 4 skivor)
  • 1 dl hamburgerdressing
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 avokado
  • 1 cosmopolitansallad
  • 2 tomater
  • 2 hela ättiksgurkor

Gör så här

  1. Snabbmarinera rödlöken genom att blanda rödvinsvinäger med socker, skiva rödlök i tunna ringar och lägg i vinägerblandningen. Låt stå i minst 15 minuter.
  2. Riv ner 1 vitlöksklyfta i hamburgerdressingen och blanda tillsammans med 1 tsk rökt paprikapulver.
  3. Skala och skiva avokado på längden. Dela salladen i blad och skiva ättiksgurka på längden. Skiva gurka på längden.
  4. Värm ugnen till 175 grader. Rosta bröden i ca 5 minuter.
  5. Grilla eller stek halloumi på hög värme. Lägg i bröden med sallad, tomater, avokado, ättiksgurka och snabbmarinerad rödlök samt dressingen. Servera genast!