I samarbete med ViktVäktarna

Halloumi stroganoff med ris

25 m
4
Halloumi stroganoff med ris
Foto: ViktVäktarna
25 m
4

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 150 g halloumi
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 7%
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 morötter
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris.
  2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
  3. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna