Hallontartlett med färskost och vanilj

20 m
6 - 8 minipajer

Snabbaste minipajerna med hallon och vaniljkräm. Med färdig smördeg får du 6-8 hallontartletter på en kvart!

11 mars 2017
20 m
6 - 8 minipajer

Du behöver

Färskost- och vaniljkräm

  • 100 g färskost
  • 2-3 tsk florsocker
  • 2 krm vaniljsocker
  • 0,5 äggula

Servering

  • 3-4 frysta smördegsplattor (inte smördeg på rulle)
  • 1,5-2 dl hallon (frysta el färska)
  • Florsocker, att sikta över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att röra ihop vaniljkrämen och blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
  3. Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca 8 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Klicka på en klick av vaniljkrämen i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
  5. Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 hallon per smördegsrundel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca 11-12 minuter tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
  7. Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med florsocker. Mums!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept