Hallonsorbet

1 liter
Hallonsorbet
Foto: Stefan Wettainen
Från Nyhetsmorgon

Jag älskar smaken av nyplockade hallon och det är den smaken som jag vill få fram i min hallonsorbet. Bordeaux- eller Bourgognevin? Det spelar mindre roll. Det viktiga är att använda hallon som plockats solmogna, oavsett om de är frysta eller färska. /Sébastien

5 juli 2015
Visa mer
1 liter

Du behöver

  • 200 g gott rödvin (2 dl)
  • 200 g cassonade eller strösocker
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 400 g färska eller frysta solmogna hallon

Gör så här

  1. Häll vin, socker, citronzest och citronsaft i en kastrull. Koka upp på svag värme. Ta kastrullen från värmen när det börjar koka. Låt svalna lite.
  2. Blanda i hallonen i det söta ljumma vinet och mixa med en stavmixer. Om du vill ha en slät sorbet utan kärnor kan du välja att sila sorbetsmeten. Ställ in sorbetsmeten i kylen för att vila i några timmar.
  3. Kör blandningen i glassmaskin tills den har fin konsistens. Njut av en sorbet med fräschören hos en hallonbuske och rondören hos ett riktigt gott vin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept