Hallonparfait med hallonsås

Hallonparfait med hallonsås
Foto: TV4

Röd hallonsås, rosa hallonparfait, röda hallon. Sommarens sötma och smak finns i den här desserten för hallonälskare och för dem som tycker att mat ska vara behaglig för både gommen och ögat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl hallonsylt
  • färska hallon till garnering
  • 0,5 liter färska hallon
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa i en annan skål äggulor och socker tjockt och pösigt. Blanda i hallonsylten och vispa ytterligare en stund. Vänd ner grädden för hand, häll blandningen i en form och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
  2. Sås: Kör hallonen med sockret till puré i en matberedare eller mixer. Sila.
  3. Gör en spegel av såsen. Lägg upp parfaiten och garnera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept