Hallonparfait

Hallonparfait
Foto: TV4

En klassisk parfait är en trevlig avslutning på middagen. Till den här hallonparfaiten mixas hallonen till puré, du har god hjälp av en mixer eller mixerstav när du ska göra det. Om barnen ska äta av parfaiten är det bäst att utesluta konjaken.

7 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl hallon
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk konjak

Till servering:

  • vispad grädde
  • limeskivor

Gör så här

  1. Mixa hallonen till puré. Separera äggulorna från vitan och vispa äggulorna och sockret pösigt i vattenbad. Se noga till att temperaturen i vattnet inte överstiger 50°.
  2. Vispa äggkrämen kall. Blanda i hallonpuré, citronsaft och konjak. Vispa och tillsätt grädden.
  3. Häll blandningen i en avlång form och ställ den i frysen i 2–3 timmar. Skär upp i tårtbitar och servera med grädde och limeskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept