Hallonpaj

Hallonpaj
Foto: TV4

Plocka hallonen färska eller plocka dem ur frysen som här!

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl strösocker, knappt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g djupfrysta hallon
  • 2 tsk florsocker

Gör så här

  1. Pajdeg: Lägg mjöl, socker och salt i en matberedare. Skär smöret i bitar och lägg ovanpå. Tillsätt ägg och vatten. Blanda 20–30 sekunder tills degen går ihop. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg hallonen i en kastrull. Koka upp och tillsätt florsockret. Låt sjuda i 2-3 minuter på svag värme och rör om hela tiden. Ta av från värmen.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga degbottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200° ca 10 minuter. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept