Hallonmousse och sorbet

Hallonmousse och sorbet
Foto: TV4
6

Du behöver

Hallonmousse:

  • 400 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsorbet:
  • 600 g hallon
  • 3 msk florsocker
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • 1 äggvita

Till dekoration:

  • Flarn
  • djupfrysta lingon

Gör så här

  1. Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladen. Koka socker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Vispa grädden och blanda den med hallonpuré och sockerlag. Häll upp det i 6 ringformar på en bricka. Låt kallna och stelna i kylskåp, ca 1 timme.
  2. Fördela rundlarna med mousse på 6 assietter. Dekorera.
  3. Hallonsorbet: Lägg hallon, florsocker, apelsinsaft och äggvita i en matberedare med kniv. Mixa till en jämn smet. Skeda upp och servera genast med moussen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept