Hallonmousse med hallon

Hallonmousse med hallon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallonmousse med hallon

6 ingredienser

Har du hallon i frysen kan du skapa sommarkänsla mitt i vintern. Servera rosaröd hallonmousse i glas. Spröda mandelflarn smakar bra till. Moussen måste stå kallt i två timmar före servering.

Ingredienser

portioner
  • 200 g djupfrysta hallon
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 gelatinblad
  • ev strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Till servering:

  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Tina hallonen. Spar några hallon till garnering och lägg resterande hallon i en matberedare eller mixer och kör till puré. Sila bort kärnorna och lägg purén i en skål.
  2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i hallonpurén. Vispa grädden lagom fast. Tillsätt citronsaft och rör ner den vispade grädden i hallonpurén. Smaka av med lite socker om det behövs.
  3. Lägg upp moussen i iskalla tallrikar eller portionsglas. Låt dem stå i kylskåp i 2 timmar. Garnera med några hela hallon och citronmeliss.