Hallonmousse med hallon

Hallonmousse med hallon
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g djupfrysta hallon
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 gelatinblad
  • eventuellt lite socker
  • 3 dl vispgrädde

Till servering:

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Tina hallonen. Spar några hallon till garnering och lägg resterande hallon i en matberedare eller mixer och kör till puré. Sila bort kärnorna och lägg purén i en skål.
  2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i hallonpurén. Vispa grädden lagom fast. Tillsätt citronsaft och rör ner den vispade grädden i hallonpurén. Smaka av med lite socker om det behövs.
  3. Lägg upp moussen i iskalla tallrikar eller portionsglas. Låt dem stå i kylskåp i 2 timmar. Garnera med några hela hallon och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept