Hallonmousse

Hallonmousse
Foto: TV4

En läcker mousse som du lagar med hjälp av frysta hallon. Det här receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g tinade hallon
  • 0,33 dl socker + 1/2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 blad gelatin
  • 1 äggvita
  • 0,5 msk hallonlikör
  • 0,33 dl vispgrädde

Till servering:

  • chokladflarn
  • färska bär

Gör så här

  1. Passera de tinade bären till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka en sockerlag av vatten och socker, låt den svalna. Vispa äggvita och 1/2 msk socker till hårt skum. Vispa ner sockerlagen först droppvis och sedan i en fin stråle i äggsskummet. Smält gelatinbladet och vispa ner det i blandningen. Tillsätt likör.
  3. Vispa grädden. Blanda ner grädden i hallonpurén och vänd ner blandningen i socker- och äggsmeten. Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen. Stjälp upp före servering och dekorera med chokladflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept