Gör puré själv genom att värma frysta hallon och pressa genom en sil. Koka upp purén med 40 g strösocker (ca 0,5 dl) och låt det puttra tills det tjocknar, ca 3 min. Häll över i en spritspåse eller skål och låt svalna i kylen helt.
Maräng
Vispa upp äggvitan till ett skum, tillsätt 100 g (ca 1,25 dl) strösocker och vispa riktigt hårt. Vänd ner florsockret med en slickepott.
Spritsa såsen över marängen. Använd en slickepott för att melera lite, klicka ut matskedsstora maränger på plåt med bakplåtspapper.
Baka på 100 grader i ca 45 min. Stäng av ugnen och låt torka där i 1 timme.
Chokladsås
Blanda strösocker och kakao i kastrull, ha i grädde och smör. Koka upp på mellan värme i ca 5
minuter, rör mellan varven så den inte bränner. Koka till en fin och glansig chokladsås.