Hallondoftande chokladbrownie

30 m
6
Hallondoftande chokladbrownie
Foto: TV4

Raw brownie smaksatt med hallonte och toppad med chokladglasyr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
Visa mer
30 m
6

Du behöver

  • 25 färska dadlar urkärnade (gärna medjooldadlar)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk vatten
  • 5 msk kakao
  • 1-2 tepåsar hallonbladste utspätt i lite, lite vatten (t.ex. Clipper eller Yogi)
  • 0,5 tsk havssalt
  • 150 g valnötter, grovhackade (3 dl)

Chokladglasyr

  • 0,5 dl mjuk kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 5 msk kakao
  • färska hallon till servering

Gör så här

  1. Smörj sex tartelettformar med löstagbar kant (10 cm) eller en stor kakform med löstagbarkant (23 cm) med kokosolja.
  2. Mixa alla ingredienser till kakorna utom valnötterna i en matberedare med 2 msk vatten. Om matberedaren inte är tillräckligt stark för att mixa allt samtidigt kan man dela upp smeten i tre omgångar och blanda dem efteråt. Tillsätt nötterna och blanda smeten med händerna.
  3. Fördela smeten i tartelettformarna (eller i den stora formen). Smörj in händerna med lite kokosolja så att smeten inte fastnar, platta sedan ut den i formarna. Den ska vara ungefär 1 cm tjock. Ställ in formarna i kylskåpet och låt stelna i minst 30 min. Om man plastar in dem håller de i ett par dagar.
  4. Mot slutet av kylningen är det dags att börja med chokladglasyren. Smält kokosolja och lönnsirap på låg värme i en liten kastrull. Tillsätt kakaon under omrörning. Ta ut kakorna ur kylskåpet. Häll chokladglasyren över och servera genast, så att dina gäster kan se hur chokladen stelnar. Det brukar ta ungefär 2 min. Garnera med några hallon, ta försiktigt bort kanten på formarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept