Hallonbakelser med banangrädde

Hallonbakelser med banangrädde
Foto: TV4

Spröda nötbottnar fyllda med hallon- och banangrädde och krönta med hela hallon blir en elegant dessert. Lägg samman just innan serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • Deg:
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 1-2 st bananer
  • ca 1 liter hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mal nötterna och blanda dem med mjöl och socker i en skål.
  2. Arbeta in smöret till en smidig deg och lägg den inslagen i folie i kylen 1 timme.
  3. Tag fram plåtar och täck med bakplåtspapper eller smöra väl.
  4. Kavla ut degen tunt och tag ut runda kakor med mått. Grädda bottnarna 6-7 min och låt dem kallna.
  5. Vispa grädden. Blanda hälften med de mosade bananerna och använd detta som mellanlägg mellan två bottnar.
  6. Bred sedan lite grädde över och ställ tätt med hallon i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept