Hallon- och mangotårta

10 - 12 bitar
Hallon- och mangotårta
Foto: Magnus Johansson
10 - 12 bitar

Du behöver

Tårtbotten

  • 5 ägg
  • 100 g socker
  • 100 g vetemjöl

Mangopannacotta

  • 4 blad gelatin
  • 250 g mangopuré
  • 250 g grädde
  • 0,5 citron, zest
  • 100 g råsocker

Hallonmousse

  • 50 g italiensk maräng
  • 100 g grädde
  • 1 blad gelatin
  • 40 g vit choklad, hackad
  • 90 g hallonpuré
  • 0,5 citron, saft

Hallonglasyr

  • 150 g vatten
  • 300 g socker
  • 300 g glykos
  • 170 g kondenserad mjölk
  • 300 g vit choklad
  • 22 g gelatinpulver
  • 125 g vatten
  • 150 g aprikosmarmelad
  • 50 g hallonpuré

Servering

  • färska hallon

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker i ett vattenbad till 60 grader, häll i en vispbunke och vispa massan kall.
  2. Vänd därefter ned mjölet och fyll upp i tårtring och baka i 190 grader i 18 minuter.
  3. Mangopannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Koka upp mango, grädde, socker samt citronrasp.
  5. Tillsätt gelatinbladen. Häll upp i ring och frys.
  6. Hallonmousse
    Framställ en italiensk maräng enligt recept.
  7. Vispa 50 g grädde lätt och ställ i kyl.
  8. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  9. Koka sedan upp 50 g grädde och slå det över den hackad vita chokladen. Låt sedan svalna till 28 grader.
  10. Smält lite hallonpuré och citronsaft i mikrougnen.
  11. Blandas med resten av hallonpurén, tillsätt sedan chokladblandningen, italienska marängen samt den lättvispade grädden till en mousse.
  12. Hallonglasyr
    Koka 150 g vatten, socker och glykos till 103 grader, rör ned chokladen tills smeten är helt slät. Tillsätt sedan kondenserad mjölk, gelatin (utblandat med 125 g vatten), aprikosmarmelad och hallonpuré. Mixa slätt med stavmixer, förvaras i kyl och glaseras vid en temperatur av 35 grader.
  13. Montering
    Skär en tårtbotten rätt tjock och lägg i botten på tårtringen. Dränk gärna botten med lite hallonpuré.
  14. Fyll på med lite hallonmousse i tårtringen och lägg därefter ned pannacottan. Avsluta med mer hallonmousse och frys sedan in tårtan över natten.
  15. Glasera tårtan med glaseringsgelé och dekorera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept