Hallon- och citroncupcakes

Hallon- och citroncupcakes
Foto: TV4

Saftiga muffins med citron, vallmo och hallon toppas med enkel frosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

11 juni 2015
Visa mer

Du behöver

Cupcakes

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 citron, finrivet skal av
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk smör
  • 1 kryddburk blåa vallmofrön
  • frysta hallon

Topping

  • 60 g smör, halvmjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g färskost
  • några droppar livsmedelsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, sikta sen i smeten och vänd ner försiktigt.
  5. Smöra och ströa minicupcake-formarna med vallmofrön, ställ upp sex cupcake-formar. Fyll till hälften med smet, tryck ner ett litet hallon i varje minicupcake. Fyll de sex vanliga cupcakeformarna till drygt hälften.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca tio min. Testa med provsticka. Ta ut plåten med de små först.
  7. Ställ att svalna ordentligt innan det är dags att spritsar på topping.
  8. Toppingbr> Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft vitt och fluffigt, vispa sen i färskosten. Blir toppingen för lös kan du tillsätta mer florsocker.
  9. Färgsätt slutligen med ett par droppar livsmedelsfärg.
  10. Spritsa på dina kakor och dekorera med strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept