Hallon- och blåbärsbullar

Hallon- och blåbärsbullar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Hallon- och blåbärsbullar

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

13 ingredienser

1,5 h

Bjud på vetebullar fyllda med marsipan, hallon och blåbär till kaffet, så blir du garanterat populär!

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken

Vetedeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g vetemjöl [ca 1,4 liter]

Fyllning

  • 400 g marsipan, skivad
  • 200 g färska hallon
  • 200 g färska blåbär
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om.
  3. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt. Mät upp och tillsätt mjölet, men spar
  4. 0,5 dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  6. Dela upp degen i 4 delar och kavla sedan ut delarna till avlånga bitar. Bred ut smör och lägg ut marsipanbitarna över hela kakan. Strö ut blåbär eller hallon. Avsluta med att strö över socker.
  7. Rulla ihop till en rulle, dela den i 10 bitar och placera ut i formar. Jäs under en bakduk i 30 minuter.
  8. Pensla med ett uppvispat ägg och dekorera med lite pärlsocker. Grädda i 6-10 minuter i mitten av ugnen och låt sedan svalna på ett galler.