Hallon med havrefras och vaniljyoghurt

Hallon med havrefras och vaniljyoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallon med havrefras och vaniljyoghurt

6 ingredienser

Frossa i säsongens färska bär. Inget är så svenskt, så nordiskt som bär. Bjud vänner från Sydeuropa och andra delar av världen på bär och berätta att du plockat dem själv i skogen, i trädgården och längs ängskanten. Garanterad succé. Servera de nyplockade bären på en bädd av frasiga havregryn, också mycket svenskt, och klicka över lite yoghurt smaksatt med vaniljsocker.

Ingredienser

portioner
  • 1 l hallon
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker

Havrefras:

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör i havregrynen och låt dem bara få lite färg. Ringla över sirap. Dra från värmen och låt svalna.
  2. Fördela havregrynen i glas på fot. Lägg på generöst med hallon och droppa över matlagningsyoghurt smaksatt med vaniljsocker.