Hallon med havrefras och vaniljyoghurt

Hallon med havrefras och vaniljyoghurt
Foto: TV4

Frossa i säsongens färska bär. Inget är så svenskt, så nordiskt som bär. Bjud vänner från Sydeuropa och andra delar av världen på bär och berätta att du plockat dem själv i skogen, i trädgården och längs ängskanten. Garanterad succé. Servera de nyplockade bären på en bädd av frasiga havregryn, också mycket svenskt, och klicka över lite yoghurt smaksatt med vaniljsocker.

1 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter hallon
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Havrefras:
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör i havregrynen och låt dem bara få lite färg. Ringla över sirap. Dra från värmen och låt svalna.
  2. Fördela havregrynen i glas på fot. Lägg på generöst med hallon och droppa över matlagningsyoghurt smaksatt med vaniljsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept