Hallings Gazpacho

Hallings Gazpacho
Foto: TV4

Ingen spis eller gryta behövs för att tillaga den här kalla soppan från Spanien. Den doftar friskt av tomater, gurka och vitlök. Servera den, i skuggan under ett träd heta dagar, med bröd att bryta till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 gurka
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 mogna tomater
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk salt

Till servering:

  • isbitar
  • olivstekta brödtärningar
  • fint tärnad gurka

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i en skål. Häll på lite vatten så att det täcker och låt stå i 10 minuter.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala gurkan. Skala löken och skär den, paprikorna och gurkan i bitar. Krama vätskan ur brödet och lägg det tillsammans med lök, paprika, gurka, vitlök, krossade tomater, färska tomater, olja och vinäger i en matberedare.
  3. Kör blandningen slät. Spä med buljongen till önskad konsistens. Smaksätt med kajennpeppar och salt. Kyl soppan minst 1 timme. Servera med isbitar, bröd- och gurktärningar i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept