Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli

Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli
Foto: TV4

Hälleflundra med saffranssås och sparrisbroccoli

Av: Kristina - Köpenhamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

Fina hälleflundrafiléer med krämig saffranssås och sparrisbroccoli. En perfekt middag att bjuda vännerna på!

Dryck: Vitt vin, La Dr Motte, Pinot Grigio

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Saffransås

  • 1,5-2 dl grädde
  • 200 g crème fraîche
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Hälleflundra

  • 2 hälleflundrafiléer

Servering

  • 200 g sparrisbroccoli
  • 4 port ris

Gör så här

  1. Blanda grädde, crème fraiche, saffran, tomatpuré, fiskbuljong, lite salt och peppar. Koka samman detta.
  2. Stek fisken i stekpanna, i ca 5 minuter. Häll över saffranssåsen och låt koka i ca 15 minuter.
  3. Koka sparrisbroccolin i 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med broccolin och fisken.