Halländsk grönkål

Halländsk grönkål
Foto: TV4

Receptet på grönkål är ett traditionellt halländskt och kallas också för långkål. Den passar bra att servera till julskinka och julkorv. Du kan byta ut den färska grönkålen i det här receptet mot 500 g djupfryst.

21 april 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2 medelstora grönkålsstånd
  • 1,5 liter skinkspad
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar från kvarnen
  • strösocker

Gör så här

  1. Repa grönkålsbladen från de grova stjälkarna och skölj dem, eller tina den frysta och pressa ut vattnet. Koka kålen mjuk i skinkspad i ca 30 minuter. Ta upp den, låt rinna av och hacka den ganska grovt.
  2. Smält smöret i en gryta och lägg i den hackade kålen. Fräs den under omrörning några minuter utan att bryna den. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra en liten stund, smaksätt med salt, vitpeppar från kvarnen och lite strösocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept