Halla gårds knapriga fläsksida med svål

20 portioner som tilltugg
Halla gårds knapriga fläsksida med svål
Foto: Fredrik Persson

Knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt plockmat till glöggen.

Tips till servering

Äppelsallad med rödlök
Blanda äppelklyftor med tunnskivad rödlök, lite olivolja, vinäger, salt och peppar.

Friterad grönkål
Stek i ugn på 200 grader med olja i några minuter eller fritera i 170 grader olja några sekunder, toppa med flingsalt.

7 december 2015
Visa mer
20 portioner som tilltugg

Du behöver

  • 2 kg fläsksida med svål
  • 0,5 fänkål
  • 1 äpple
  • 1 lök
  • 4-5 enbär
  • 1-2 tsk kanel
  • 1-2 msk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Dela fläsksidan mitt itu på höjden så att du får sidan med mest svål och fett kvar.
  3. Ruta svålen i lagom stora snacksbitar, gnid in den i salt, peppar och kanel.
  4. Tvätta och skär äpple, fänkål i skivor och lägg i botten på en ugnssäker form.
  5. Mortla lite enbär och strö över. Lägg sedan sidan med svålen uppåt på denna bädd. Ugnsstek tills svålen är knaprig ca 30 minuter. Efter ca halva stektiden ringla på lite honung och baka ytterligare ca 10 minuter tills riktigt gyllene och knaprig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept