Håkans ljuvliga vaniljkräm

15 m

Du behöver

  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g mjölk
  • 60 g strösocker
  • 60 g äggulor
  • 20 g majsstärkelse
  • 25 g rumstempererat smör

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg mjölk, vaniljfrön och vaniljstång samt hälften av sockret i en kastrull. Koka upp.
  2. Blanda under tiden resten av sockret, äggulor och majsstärkelse i en bunke som tål värme. Häll den kokande mjölken över äggblandningen och vispa samman. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Låt krämen koka upp och koka ca 1 minut. Det är viktigt att vispa hela tiden.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen svalna och förvara i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept