Honungs- och ingefärsglaserade revben med kryddpepparäpple

Honungs- och ingefärsglaserade revben med kryddpepparäpple
Foto: TV4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Honungs- och ingefärsglaserade revben med kryddpepparäpple

16 ingredienser

Håkan Thörnströms revbensspjäll med smaker som honung, ingefära och kryddeppar.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg rimmade revben
  • 2-3 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl honung
  • 30 g färsk ingefära
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 2 röda vinteräpplen
  • 1 msk strösocker
  • 30 g smör
  • 1 tsk malen kryddpeppar, krossad
  • 1 rödlök
  • 1 tsk matättika 12 %

Gör så här

  1. Koka revbenen i vatten tillsammans med lagerblad, timjan, morot, lök och vitlök i ca 20 minuter.
  2. Lyft upp revbenen ur spadet och låt det svalna.
  3. Skär revbenen i bitar och pensla dem med honung och riven ingefära.
  4. Salta och peppra.
  5. Ugnstek revbenen hastigt på 200 grader i ett par minuter och servera dem därefter.
  6. Skala, kärna ur och dela äpple.
  7. Stek dem mjuka i smör och socker.
  8. Tillsätt krossad kryddpeppar, bitar av rödlök och ättika. Salta och peppra.
  9. Servera äpple tilsammans med revben. Garnera med timjan.