Honungs- och ingefärsglaserade revben med kryddpepparäpple

Honungs- och ingefärsglaserade revben med kryddpepparäpple
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Håkan Thörnströms revbensspjäll med smaker som honung, ingefära och kryddeppar.

17 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg rimmade revben
  • 2-3 st lagerblad
  • 1 st kvist färsk timjan
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl honung
  • 30 g färsk ingefära
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 2 st röda vinteräpplen
  • 1 msk socker
  • 30 g smör
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk matättika 12%

Gör så här

  1. Koka revbenen i vatten tillsammans med lagerblad, timjan, morot, lök och vitlök i ca 20 minuter.
  2. Lyft upp revbenen ur spadet och låt det svalna.
  3. Skär revbenen i bitar och pensla dem med honung och riven ingefära.
  4. Salta och peppra.
  5. Ugnstek revbenen hastigt på 200 grader i ett par minuter och servera dem därefter.
  6. Skala, kärna ur och dela äpple.
  7. Stek dem mjuka i smör och socker.
  8. Tillsätt krossad kryddpeppar, bitar av rödlök och ättika. Salta och peppra.
  9. Servera äpple tilsammans med revben. Garnera med timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept