Ostron med 4 tillbehör

Från Nyhetsmorgon

Servera ostronen med fyra olika tillbehör i små fina skålar.

Vintips
N/V Pol Roger, Brut Réserve (nr 7549) 357:-, Champagne, Frankrike

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


23 december 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st äpplen (Ingrid Marie)
  • 10 g gräslök
  • 2 st mogna tomater
  • 10 g honung
  • 30 g gurka
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 10 g dill
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 15 g pepparrot
  • 16 st svenska ostron
  • grovsalt

Gör så här

  1. Råriv äpplen och vänd upp rivet med finskuren gräslök. Smaka av med lite salt.
  2. Skålla tomaterna i kokande vatten i ca 10 sekunder. Skala av skalet. Grovhacka tomaterna och rör i honung. Smaka av med salt.
  3. Skala och strimla gurkan. Tillsätt vinäger och lite rapsolja. Salta.
  4. Skala och riv pepparroten. Blanda med finhackad dill. Mätta pepparroten med rapsolja och salta något.
  5. Öppna, kontrollera och skär loss ostronen ur sitt underskal. Servera ostronen på en bädd av grovsalt tillsammans med de 4 tillbehören i små koppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept