Ugnsbakade rödbetor med getaostdressing

4

Du behöver

  • 20 st färska rödbetor
  • 100 g fransk getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g bladpersilja
  • 5 g färsk timjan
  • 4 skivor kavring
  • 30 g smör
  • salt och vitpeppar
  • grovsalt

Gör så här

  1. Tvätta och borsta rödbetorna väl och skär av blasten ett par centimeter ovanför själva rödbetan. Ugnsbaka rödbetorna i en form täckt med grovsalt i ugn på 150° i ca 1 tim, eller tills de lätt kan stickas med en nål utan att det är motstånd.
  2. Riv osten på ett grovt rivjärn. Rör ut den med crème fraiche och gräddfil. Tillsätt pressad vitlök och finhackad timjan. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Kantskär kavringen och skär den i små tärningar. Smält smöret och vänd runt det med tärningarna. Salta och peppra. Ugnstek kavringen i ca 5 min på 150°. Ta ut krutongerna och låt dem rinna av och kallna på papper.
  4. Dela rödbetorna och lägg dem på ett fat med snittytan uppåt. Ringla över dressingen, strö på krutongerna och hackad persilja.
  5. Servera rödbetorna som tillbehör till vad som grillas eller som en entrérätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept