Vispad chokladcrème med cocossabayonne och frukt

4

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 175 g mjölkchoklad

Sabayonne:

  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk rostade kokosflingor

Honungsflarn:

  • 20 g honung
  • 20 g smör
  • 20 g florsocker
  • 20 g äggvita
  • 20 g vetemjöl
  • Färsk frukt i små tärningar smaksatt med hackad mynta
  • Garnering:
  • choklad
  • myntablad

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Häll den över hackad choklad i en skål. Vispa ut
  2. Chokladen i grädden. Låt stå kallt i kyl över natten. Vispa upp chokladgrädden med elvisp och skeda upp den med varm sked.
  3. Blanda alla ingredienser till sabayonnen i en kastrull. Vispa kraftigt till ett tjockt skum på svag värme.
  4. Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Rör flarnsmeten helt
  5. Slät och kyl den. Skär ut en chablon i ett gammalt plastlock. Stryk ut
  6. Smeten på ett bakplåtspapper tillsammans med chablonen. Gör ej mer än 3 åt gången. Baka i 150 graders ugn tills de blir svagt bruna. Låt flarnen böjas och stelna på en brödkavel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept