Örtstekt rådjursytterfilé med endivekompott och äpplesenapsås

4

Du behöver

  • 600 g rådjursfilé
  • 1 dl hackade örter (persilja, rosmarin och timjan)
  • 40 g smör
  • 2 st endiver
  • 1 st apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 st chalottenlök
  • 1 st vitlök
  • 1 dl vitvin
  • 2 msk honung
  • salt och vitpeppar
  • 3 msk Thörnströms äpplesenap
  • 3 dl färdig rådjursky

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Bryn rådjursfiléerna i smör. Ugnstek dem sedan i ugn på 150 grader tills kärnan är 55 grader. Salta och peppra samt rulla dem i de hackade örterna. Tranchera.
  3. Brässera endiverna tillsammans med apelsinsaft, rivet skal, lök, vitlök, vin, honung, salt och vitpeppar i ca 45 minuter. Tag upp endiverna och skär dem i bitar. Fortsätt att koka in vätskan i endiverna.
  4. Sjud upp rådjurskyn och rör ut senapen i den varma såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept