Olivmarinerad makrill med sötsur krusbärskompott och fänkålcrudité

4

Du behöver

  • 4 st makrillfiléer

Olivlag:

  • 1 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlök
  • färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 10 st fänkålsfrön
  • grovmald vitpeppar
  • Skal av ½ citron

Krusbärskompott:

  • 3 dl krusbär
  • 2 msk socker
  • 2 tsk citronsaft

Fänkålscrudité:

  • 1 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk citronsaft
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Stek makrillen hastigt på skinnsidan. Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt lagen svalna lite innan den hälls över makrillen. Låt stå och dra kallt i ett dygn innan den serveras.
  2. Dela krusbären och koka hastigt ihop dem med socker och citronsaft.
  3. Skär fänkålen tunnt och vänd runt den i övriga ingredienser. Salta och peppra.
  4. Garnera med dill eller fänkålsdill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept