Marinerad havskräfta med jordärtskockscreme

4

Du behöver

  • 8 st havskräftstjärtar (räkstjärtar i lake)
  • 200 g jordärtskockor
  • 1,5 dl grädde
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 burk tomatjuce
  • rivet skal av 0.5 citron
  • 2 msk olivolja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Koka stjärtarna i saltat vatten i ca 2 minuter. Kyl och skala dem. Blanda rivet citronskal, olja, persilja och vitlök. Smaka av marinaden med lite salt och vitpeppar.
  2. Vänd runt stjärtarna i marinaden och låt stå svalt i minst 30 minuter.
  3. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i grädden. Finhacka vitlöken och
  4. Stek den gyllenbrun i lite smör/olivolja. Tillsätt detta till den
  5. Gräddkokande jordärtskockan.
  6. Mixa eller passera jordärtskockan och grädden och kyl det hela. Tillsätt
  7. Philadelphiaosten och vispa crèmen helt slät. Smaka av med salt och
  8. Vitpeppar.
  9. Garnera med blandade finplockade örter samt droppar av tomatjuce.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept