Lammpastrami med tomat- och ostpotatis

4

Du behöver

  • 300 g lammytterfilé (lammpastramin kan ersättas med färdigköpt
  • nöt/fläskpastrami)
  • 20 g salt
  • 20 g socker
  • 30 g citronpeppar
  • 15 g paprikapulver
  • 1 st röklåda med alspån
  • 350 g mandelpotatis
  • 50 g soltorkad tomat
  • 15 st basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 30 g riven peccorinoost
  • 2 dl köttfond (kraftig)
  • 2 dl rödvin
  • 1 st schalottenlök
  • 25 g farinsocker
  • tomat
  • basilika

Gör så här

  1. Blanda socker och salt. Gnid in lammytterfilén med blandningen. Låt stå och rimma i ca 1 timma. Torka av allt socker och salt från filén. Vänd
  2. Filén i kryddorna och varmrök den i röklådan i ca 5 minuter. Låt köttet
  3. Kallna innan det skivas i tunna skivor.
  4. Koka potatisen med skalet på. Skala och mosa potatisen grovt. Tillsätt
  5. Strimlad tomat, basilika, olja, och ost. Blanda väl och smaka av med
  6. Salt och vitpeppar.
  7. Gör ett ägg av potatisen med 2 st matskedar. Återvärm i ugn 150 grader
  8. Vid servering.
  9. Koka ihop rödvinet tillsammans med socker och hackad lök tills det
  10. Återstår ca 1/2 dl.
  11. Tillsätt köttfonden, salt och vitpeppar. Sila bort lökbitarna innan
  12. Servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept