Knaperstekt sida av gris med plommon- och chilichutney

19 november 2007
4

Du behöver

  • 700 g hel rimmad fläsksida
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • timjan
  • 6 st Victoriaplommon
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 bit röd chili
  • 1 st charlottenlök

Gör så här

  1. Koka fläsket långsamt i vatten tillsammans med rotfrukter och kryddor i ca 4 timmar. Häll av buljongen.
  2. Kyl fläsket i press över natten. Kantskär biten, tag av svålen och stek den knaprig i pannan. Skiva fläsket.
  3. Kärna ur plommonen. Fräs hastigt ihop dem med övriga ingredienser. Salta eventuellt.
  4. Garnera med späda salladskott och örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept