Soppa med lammfärs, blomkål och tomat

Soppa med lammfärs, blomkål och tomat
Foto: Petter Sand
Håkan Svensson
Håkan Svensson

Soppa med lammfärs, blomkål och tomat

Av: Håkan Svensson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

En härlig soppa som blir fyllig med lamm och grönsaker som blomkål och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 300 g lammfärs
  • 2 morötter
  • 1 blomkål [ca 200g]
  • 10 cm purjolök
  • 4 tomater
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor bröd (som går att rosta)

Gör så här

  1. Förbered alla grönsaker genom att skala och riva morötterna, skära blomkålen i små buketter, strimla purjolöken och skära tomaterna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen i smör i gryta med tjock botten.
  3. När all köttfärs är stekt så blanda i alla grönsaker och stek ytterligare några minuter.
  4. Slå på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Under tiden som soppan kokar, hacka eller pressa vitlöksklyftorna och blanda med matlagningsyoghurten. Smaka av med spiskummin, salta och peppra.
  6. Rosta brödet och skär i trekanter.
  7. Servera soppan rykande varm med en klick yoghurt och rostat bröd.