Soppa med lammfärs, blomkål och tomat

Soppa med lammfärs, blomkål och tomat
Foto: Petter Sand
4

Du behöver

  • 300 g svensk lammfärs
  • 2 st morötter
  • 1 st litet blomkålshuvud (ca 200g)
  • 10 cm purjolök
  • 4 st tomater
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor bröd som går att rosta

Gör så här

  1. Förbered alla grönsaker genom att skala och riva morötterna, skära blomkålen i små buketter, strimla purjolöken och skära tomaterna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen i smör i gryta med tjock botten.
  3. När all köttfärs är stekt så blanda i alla grönsaker och stek ytterligare några minuter.
  4. Slå på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Under tiden som soppan kokar, hacka eller pressa vitlöksklyftorna och blanda med matlagningsyoghurten. Smaka av med spiskummin, salta och peppra.
  6. Rosta brödet och skär i trekanter.
  7. Servera soppan rykande varm med en klick yoghurt och rostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept