Kalvkött med dill och citron

Kalvkött med dill och citron
Foto: Petter Sand
Från Nyhetsmorgon

En mustig gryta där smaken av dill och citron får sällskapa det härliga kalvköttet.

24 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g tärnade kalvgrytbitar (grytbitar från kalvbog eller kalvhögrev)
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st stor morot
  • 1 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan eller 1 krm torkad
  • 1 st buljongtärning
  • 1,5 msk maizenamjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 kruka dill
  • 1 msk citronsaft
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Börja med att lägga köttet i en gryta.
  2. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker köttet (ca 5 dl).
  3. Koka upp och sänk sedan värmen.
  4. Skala lök och morot och skär i bitar om ca 1 cm. Lägg i lök, morot, kryddor och buljongtärning. Lägg på locket och låt köttet sjuda i ca 30 minuter eller tills det känns mört.
  5. Under tiden som köttet puttrar på spisen, koka potatisen i lättsaltat vatten.
  6. När köttet känns mjukt efter ca 30 minuter, blanda ihop maizenamjöl med grädden och red av buljongen som köttet kokar i. Låt koka några minuter till.
  7. Hacka dillen rör ner den och citronsaften i grytan.
  8. Servera grytan med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept