300 g lövbiff, i skivor av fransyska, rostbiff eller ryggbiffller
600 g potatis (gärna små)
rödbeta, små och fina med tunt skal [300 g ca 2-3 st]
2 msk smör
1 gul lök
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
Sötsur sås:
0,5 svenskt äpple
2 msk vinäger
2 msk mango chutney
0,5 dl rapsolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
1 kruka romansallad
10 cm gurka
Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skala potatis och rödbetor, skär i grova klyftor.
Lägg klyftorna i en smörad ugnsfast form. Ställ in formen i ugnen.
Skala och klyfta löken.
När potatis och rödbetor stekts i ugnen i ca 10 minuter, lägg på löken och blanda runt ordentligt. Ställ tillbaka i ugnen och låt steka ytterligare ca 15 minuter.
Strimla köttet fint, se till att köttet är riktigt kallt när du skär det, köttet är då fastare och blöder inte så mycket.
Hetta upp en panna på hög värme och stek köttet hastigt, smaksätt med cayennepeppar och salt.
Gör den sötsura såsen genom att riva äpplet och blanda med vinäger, mango chutney och olja.
Värm försiktigt, det ska bara smälta samman inte koka.
Smaksätt med salt och peppar.
När potatis och rödbetor har fått fin färg och känns färdiga, tag ut formen från ugnen lägg upp på serveringsfat.
Lägg köttet över potatisen och rödbetorna.
Häll över såsen vid servering.
Skär salladen i strimlor och skär gurkan i tunna skivor.
Blanda sallad och gurka i grytan som ni har gjort såsen i. Vänd runt lite för att ta tillvara på såsen.