Ugnsbakad torsk med brynt smör-crème och dragonbräserad purjolök

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Ny fiskfavorit? Ugnsbakad torsk med läckra tillbehör rekommenderas varmt!

20 december 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st bitar torskrygg à 170 g
  • 1 msk god olivolja
  • 150 g brynt smör
  • 1 st ägg à 2 min
  • 1 cl god fiskbuljong
  • 8 st purjolöks bitar à ca 5cm
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vittvin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 st dragon kvistar
  • 0,5 dl plockad dragon
  • 4 st sparrispotatis ( i slantar och kokt )
  • 0,5 st finhackad schalottenlök
  • citronsaft
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Torsken: Sätt ugnen på 120 grader. Vänd torskryggen i olivolja, salt och vitpeppar. Baka den sedan i ugnen tills den är klar.
  2. Brynt smör-crème: Lägg ägget i en mixer och mixa med fonden och lite citronsaft. Häll sakta i det brynta smöret i en fin stråle. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  3. Purjolöken: Bryn purjolöken försiktigt med vitlöken i lite olja, häll på vinet, dragon kvistarna och vittvinsvinägern. Koka tills purjolöken blivit mör.
  4. Servera med sparrispotatis vänd i olivolja, lök, citronsaft, salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept