Mjölkchokladcrème i hallon med kanderad mandel

3h 35 min
4

Len mjölkchokladcrème möter knaprig mandel och syrliga smaker av hallon.

20 december 2007
3h 35 min
4

Du behöver

  • 60 g mjölkchoklad
  • 200 g vispgrädde
  • 1,5 dl frysta hallon
  • 1 st gelatin blad ( blötlagt )
  • 1 msk hel anis
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl kanderade mandlar ( hackade )
  • 8 st färska fina hallon
  • citronmeliss
  • Sifon

Gör så här

  1. Mjölkchoklad crème: Koka upp hälften av grädden och slå över chokladen, rör slätt och tillsätt resterande choklad, ställ i kyl i cirka 3 timmar.
  2. Hallonskum: Sjud de frusna hallonen med anis, vattnet och socker i cirka 10 minuter. Mixa slätt och sila i finmaskig sil.
  3. Tillsätt gelatin och häll upp i sifon. Ställ kallt i cirka 1,5 timme.
  4. Kandera och finhacka mandeln. Blanda den med chokladcrèmen och vispa chokladen tills fast konsistens.
  5. Placera sifonskummet mitt på tallriken och lägg ett snyggt ägg av chokladen i skummet, dekorera men hallon och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept