Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw

17 november 2010
Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw
Foto: Ingvar Eriksson
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 12 skivor rökt renkött
  • 12 stavar västerbottenost
  • några ärtskott
  • 12 bitar friterat tunnbröd

Coleslaw:

  • 250 g finstrimlad blandning av vitkål och morot
  • salt till kokvattnet
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk Maizena majsstärkelse
  • 6 msk kokande vatten
  • 1/2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Coleslaw: Lägg de strimlade grönsakerna i kokande saltat vatten. Låt stå någon minut, ta upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda senapspulver, salt och Maizena. Häll över kokande vatten och rör till en slät smet. Ställ att svalna.
  3. Rör ner majonnäsen i den svalnade Maizena-blandningen.
  4. Vänd ner de rivna grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Servering: Fördela coleslaw, oststavar och ärtskott på renköttsskivorna, rulla ihop och ställ på tunnbrödsbitarna. Tryck till så de står stadigt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept