Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw

Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw
Foto: Ingvar Eriksson
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 12 skivor rökt renkött
  • 12 stavar västerbottenost
  • några ärtskott
  • 12 bitar friterat tunnbröd

Coleslaw:

  • 250 g finstrimlad blandning av vitkål och morot
  • salt till kokvattnet
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk Maizena majsstärkelse
  • 6 msk kokande vatten
  • 1/2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Coleslaw: Lägg de strimlade grönsakerna i kokande saltat vatten. Låt stå någon minut, ta upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda senapspulver, salt och Maizena. Häll över kokande vatten och rör till en slät smet. Ställ att svalna.
  3. Rör ner majonnäsen i den svalnade Maizena-blandningen.
  4. Vänd ner de rivna grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Servering: Fördela coleslaw, oststavar och ärtskott på renköttsskivorna, rulla ihop och ställ på tunnbrödsbitarna. Tryck till så de står stadigt.
Kommentera receptet

Fler goda recept