Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp
Foto: Ingvar Eriksson

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • olja till fritering
  • salt

Pepparrotsdipp:

  • 1 burk Kesella, 250 g
  • 2–3 msk färsk finriven pepparrot
  • 3 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Servering:

  • smörgåspapper

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.
  2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
  3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
  4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
  5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept